ATEX Consultancy Inspecties Training

Snelscan

Om te controleren of en hoe de ATEX 153 richtlijn wordt nageleefd binnen uw bedrijf, kunnen wij samen met u een ATEX Snelscan uitvoeren. Hiermee krijgt u inzicht in de huidige situatie binnen uw bedrijf. In de meeste gevallen kan dit al binnen één dag en voor een vaste prijs worden gedaan. We zullen u vragen om enkele gegevens voor de scan. Na de Snelscan ontvangt u van ons een duidelijk rapport met de stand van zaken binnen uw bedrijf. Daarnaast zullen wij u aanbevelingen geven over mogelijke stappen die voor u interessant kunnen zijn.

Als u nog niet zeker weet of een Snelscan u kan helpen, of als u graag meer informatie wilt, praten wij u graag bij tijdens een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek zullen wij de stappen toelichten en samen met u bekijken of het zinvol is om een Snelscan uit te voeren in uw specifieke situatie. Plan vandaag nog een gesprek.

Advies op maatWat voor u werkt

Als uw bedrijf werkt met brandbare gassen, vloeistoffen of stoffen, betekent dit dat u moet voldoen aan de richtlijnen voor explosieveiligheid. De ATEX 153-richtlijn is een sociale richtlijn die bedoeld is voor werkgevers en werknemers. Vanaf 1 juli 2003 moeten organisaties binnen de EU die blootgesteld worden aan explosiegevaar voldoen aan de ATEX 153-richtlijn (richtlijn 1999/92/EG). In Nederland is deze richtlijn ook cruciaal in het Arbeidsomstandighedenbesluit (Arbobesluit; Artikel 3.5e). De ATEX 153-richtlijn is belangrijk voor het bepalen van zones, installatie, inspectie en reparatie, zodat u kunt zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers en ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf aan de richtlijnen voldoet.

Hulp bij ontzorgenDe juiste documentatie

Voldoen aan de eisen volgens het arbeidsomstandighedenwet (oftewel Arbowet), dat is één van de belangrijke zaken waarmee u te maken krijgt binnen ATEX. Het opzetten van deze documenten kan een lastige klus zijn zonder de juiste kennis, wij helpen u graag op weg. Dit kunnen wij doen door u stap voor stap te helpen in het proces of wij nemen het geheel uit uw handen. Of het nu gaat om het opzetten van zoneringen en de bijbehorende tekeningen, óf het uitwerken van een explosieveiligheiddocument (EVD), wij staan altijd voor uw klaar met onze expertise.

Trainingen

Om uw kennis te vergroten bieden wij verschillende trainingen aan, zowel op locatie als online.