Industrie 4.0 lijkt ver weg. Of ligt het wel binnen handbereik?

Industrie 4.0 wordt ook wel Smart Industrie genoemd. Het is een logische vervolg op de vorige industriële fases: mechanisatie; lopende band; automatisatie. Met de vierde fase komt hier ook nog informatie bij.

Want Industrie 4.0, Smart Industrie zoals het ook wel wordt genoemd, is niet meer of minder dan gebruikt maken van de informatie. Informatie uit het productie systeem.

Deze informatie wordt gemaakt in de zogenaamde “Digital Twin” van het productie systeem.

De vraag is natuurlijk hoe kan dit u helpen?

Opdrachtgever: Food processing industrie, Groningen
Specialismen: Maintenance Consultancy

De overgang naar Smart industrie lijkt een grote stap. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Onze aanpak is vooral kleine stappen doen. Na elke stap nagaan of je op de goede weg bent. Smart Industrie is een stip op de horizon. Het is niet altijd nodig om werkelijk bij die stip uit te komen. Na elke stap is het belangrijk om terug te kijken. Wat heeft het opgeleverd en wat verwacht ik nog te kunnen verbeteren met de volgende stap.

Wat betekend dat voor bestaande productielijnen? Veel kansen!

Een beginpunt voor Smart Industrie is een min of meer geautomatiseerde productielijn.

Volgende stap is productie en onderhoud afhandeling ook in een elektronische omgeving. Dit is de opmaat naar een Smart Industrie. ECNN is specialist in deze overgang naar een elektronische omgeving voor uw onderhoudsdienst. Met deze overgang, ook weer in stapjes, kunnen we zowel de inrichting verzorgen van de elektronische omgeving als ook het werken er mee door de onderhoudsdienst. Als deze stap is gedaan, zullen prestatie verbeteringen zichtbaar zijn.

De opstap naar een Smart Industrie is nu nog maar een kleine stap. Met de data uit de automatisering, onderhoud  en productie omgevingen, kan een overkoepelend systeem gebouwd worden, die gebaseerd zijn op bestaande systemen.

Heeft u vragen over onze aanpak? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op.

Erwin Nomden

Erwin Nomden

erwin.nomden[a]ecnn.nl


Consultant Projects & Engineering


 

Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van veiligheid, industriële processen en onderhoud.
Van advies tot uitvoering, van directiekamer tot werkvloer. Onze specialisten denken in oplossingen en adviseren u graag.