ECNN zorgt voor explosieveiligheid tijdens grootste stop in historie van Teijin Aramid.

Voor de grootste stop in de historie van Teijin Armid heeft ECNN explosieveiligheid (ATEX) expertise geleverd.

Opdrachtgever: Teijin Aramid BV
Specialismen: ATEX Consultancy

Onafhankelijk testen

ECNN heeft haar explosieveiligheid (ATEX) expertise mogen inzetten t.b.v. de grootste onderhoudsstop in de historie van Teijin Aramid in Farmsum. Om veilig uit bedrijf te kunnen hebben wij de tijdelijke dezonering van de verschillende fabrieken en zones in kaart gebracht en vastgelegd. Op deze manier hebben wij geborgd dat de verschillende installaties veilig geopend konden worden, waarna de onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd konden worden. Tijdens de onderhoudsstop kan het zijn dat sommige installatie onderdelen niet geheel leeg of schoon van explosiegevaarlijke stoffen zijn. Echter door het nemen van de correcte maatregelen waren het stopteam en de contractors in de gelegenheid om de benodigde werkzaamheden veilig uit te voeren. Tijdens de heropstart van de verschillend installatie onderdelen en fabrieken heeft ECNN tevens ondersteuning verleend op het gebied van explosieveiligheid, waardoor deze onderdelen, fabrieken en dus de productie weer veilig opgestart konden worden.

Heeft u vragen over dit project of over de uitvoering van een soortgelijk project? Neem dan vrijblijvend contact op met Arthur Kinnegen.

Arthur Kinnegen

Arthur Kinnegen

Arthur Kinnegen[a]ecnn.nl


Consultant ATEX & Process


 

Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van veiligheid, industriële processen en onderhoud.
Van advies tot uitvoering, van directiekamer tot werkvloer. Onze specialisten denken in oplossingen en adviseren u graag.