Wegnemen risico’s bij nog niet voldoen aan wet- en regelgeving.

Wet- en regelgeving is soms best lastig en ingewikkeld. Eraan voldoen ook. Wanneer voldoe ik aan de voorschriften van de overheid? Wat moet ik doen? Zeker als de Inspectie SZW langs komt en er ook nog wat van vindt.

Opdrachtgever: Bio-energie Veendam
Specialismen: Consultancy industrie en agro industrie

Voldoen aan wet en regelgeving

 

Voldoen aan wet- en regelgeving is niet altijd eenvoudig voor bedrijven. Grote bedrijven hebben complete afdelingen die zich dagelijks bezighouden met het uitvoeren van allerlei taken om te kunnen (blijven) voldoen aan geldende wet- en regelgeving. Voor een MKB-bedrijf is dit vaak geen optie en men doet het er ook niet zomaar even bij. Zeker voor MKB-bedrijven met een (bewust) kleine staf valt het niet mee om alle expertise te verzamelen en alle ballen in de lucht te houden. Dat hoeft ook niet. De experts van ECCN kunnen u helpen bij o.a. de engineering volgens de geldende wet- en regelgeving. Zeker als het gaat om risico-inventarisaties en hoe te handelen met de uitkomsten

 

DE OPLOSSING!

 

Zo heeft ECNN bijvoorbeeld net deze maand een risico-inventarisatie met onder meer een HAZOP (Hazard and operability study) en EVD (Explosieveiligheidsdocument) afgerond bij een vergistingsinstallatie in Veendam. Hiermee is de risicobeheersing van deze Agro Industriële installatie weer helemaal up-to-date. Daarnaast is het vanaf nu eenvoudig om het beheerssysteem in de toekomst te onderhouden en bij te werken n.a.v. grote en kleine wijzigingen, zodat dit financieel niet zwaar druk op toekomstige investeringen.

Heeft u vragen over dit project of over de uitvoering van een soortgelijk project? Neem dan vrijblijvend contact!

Erwin Nomden

Erwin Nomden

erwin.nomden[a]ecnn.nl


Consultant Projects & Engineering


 

Arthur Kinnegen

Arthur Kinnegen

Arthur Kinnegen[a]ecnn.nl


Consultant ATEX & Process


 

Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van veiligheid, industriële processen en onderhoud.
Van advies tot uitvoering, van directiekamer tot werkvloer. Onze specialisten denken in oplossingen en adviseren u graag.