Verduurzaming van industriële processen is een proces op zichzelf

De industrie in zijn algemeenheid staat onder grote druk om te verduurzamen. Innovatieve oplossingen spelen hierbij een grote rol.
Wij adviseren over deze innovaties en kunnen begeleiden bij de implementatie ervan.

Duurzaamheid als onderdeel van uw strategie

De industrie heeft helaas geen goede naam als het gaat om duurzaamheid. Hoog tijd om dit te verbeteren. Wij werken aan prachtige projecten en mooie trajecten om bestaande processen steeds duurzamer te maken. Zo is het afval van de ene producent, een grondstof voor de ander. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

 

Bestaande processen verduurzamen

Het lastige is vaak om bestaande processen te veranderen. Er is veel specialistische kennis vereist voor het aanpassen van een installatie. Immers als de grondstoffen veranderen, verandert het proces mee. Onze specialisten kijken in de breedte mee met uw bedrijf en kunnen u adviseren over mogelijke innovaties.

Wij zijn daarnaast gespecialiseerd in het opleveren van volledige adviesrapportages. Uw bedrijfsdoelen worden hierbij nooit uit het oog verloren en de veiligheid, duurzaamheid en het onderhoud van de installaties nemen wij als vaste waarden mee in ons onderzoek.

Wij kunnen als geen ander goed meedenken over de benodigde wijzigingen in bestaande systemen. Indien gewenst kunnen wij u ook hierin op strategisch niveau adviseren.

 

Nieuwe duurzame processen

Tevens kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden voor het opzetten van een nieuw productieproces. Overal waar chemie of industrie is, zijn processen. Veel van deze processen worden tegenwoordig duurzaam ontwikkeld. Dit betekent dat wij milieu-eisen, herbruikbaarheid en schaalbaarheid meenemen in ons advies.

Op basis van het advies kan een ontwerptraject van een nieuwe installatie worden ingezet. Ook verzorgen wij uiteraard het onderhoud, de certificering van uw personeel en de veiligheidseisen waaraan de installatie moet voldoen.

Arthur Kinnegen

Arthur Kinnegen

Arthur Kinnegen[a]ecnn.nl


Consultant ATEX & Process


 

Erwin Nomden

Erwin Nomden

erwin.nomden[a]ecnn.nl


Consultant Projects & Engineering


 

Waarom ECNN?

  • ECNN heeft gecombineerd meer dan 50 jaar ervaring in de industriële sector.
  • ECNN levert kwaliteit, met oog voor de wensen van de opdrachtgevers, de bedrijfsvoering, het dagelijks gebruik en onderhoud van onze systemen.
  • ECNN is flexibel en wendbaar, dankzij onze korte lijnen en sterke samenwerking kunnen wij op ieder moment worden ingeschakeld.
  • ECNN is onafhankelijk, zo springen we vaak bij waar nodig, of zijn wij de controlerende partij tussen uitvoerder en opdrachtgever.

Op zoek naar advies over verduurzamen van processen?

Wij zijn gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van veiligheid, industriële processen en onderhoud.
Van advies tot uitvoering, van directiekamer tot werkvloer. Onze specialisten denken in oplossingen en adviseren u graag.