Welk onderhoud is echt nodig?

Waarom heb ik zoveel storingen?

Waarom is mijn onderhoud zo duur?

Onderhoud kost geld wanneer het de bedoeling is om een installatie in stand te houden: zoals bijvoorbeeld bij een antieke stoommachine.

Het is helaas een misverstand dat onderhoud altijd geld kost. Dat hoeft niet te gelden voor een productie-installatie. Zodra het onderhoud is geoptimaliseerd, dan levert onderhoud aan een productie-installatie geld op en draagt het bij aan de continuïteit van de organisatie. Dat lijkt hoog gegrepen, maar is dichterbij dan je denkt. ECNN heeft de kennis in huis om deze ideale wereld dichterbij te brengen.

Opdrachtgever: Damco Aldel  Farmsum, Groningen
Specialismen: Maintenance Consultancy

Onze aanpak

Even nuanceren: natuurlijk zitten er kosten verbonden aan onderhoud: Materiaal en uren zijn nodig. Ook werkvoorbereiding en onderhoud contracten. Maar hier hoort iets tegenover te staan. Als er geen productie tegenover staat is het onderhoud zinloos en kost het dus echt geld. Dat is te voorkomen en in die zin hoeft onderhoud geen geld te kosten. ECNN helpt om hierin de juiste beslissingen te nemen.

Onze aanpak is niet streven naar Industry 4.0. Onze aanpak is uitzoeken en vaststellen welk onderhoud nodig is. Hierin combineren we onze eigen theoretisch en praktische ervaring met de ervaring van uw werkvloer en de eisen van uw management. Dit door al vroeg in het proces contact te hebben met alle stakeholders in het onderhoudsproces kunnen wij een integraal beeld vormen.

Uit dit beeld komt dan ook niet alleen een gevuld Onderhoud Management Systeem; maar ook een geschikt onderhoudsproces, met op de juiste niveaus kritische procesindicatoren en een “risk based maintenance” programma met voor zover nodig preventief of “predictive maintenance”.

Ons traject stopt overigens niet met gevulde systemen, maar met mensen in de bestuurskamer en werkvloer die begrijpen hoe het zit en wat van hun verlangd wordt. Ook het op gang helpen van onderhoud reviews is hierin cruciaal. De PDCA-cirkel moet ook in het onderhoud rond zijn.

 Onze aanpak is onderhoud managementsysteem onafhankelijk: onderhoud dedicated of integraal ERP pakket. Het maakt niet uit en kan ook in een spreadsheet. Dat alles afhankelijk van wat het systeem moet doen voor de continuïteit van het onderhoudsproces.

Heeft u vragen over onderhoud? Neem dan vrijblijvend contact!

Erwin Nomden

Erwin Nomden

erwin.nomden[a]ecnn.nl


Consultant Projects & Engineering


 

Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van veiligheid, industriële processen en onderhoud.
Van advies tot uitvoering, van directiekamer tot werkvloer. Onze specialisten denken in oplossingen en adviseren u graag.